Szlovák kapcsolat

Visegrádi négyek Sztomás Találkozója 2017. szeptember 8-9-10 Bojnice

Az összes résztvevő

A Visegrádi 4 országaiban működő Sztomás Szövetségek részére szólt az a meghívó, amelyben Jan Cackó úr, a SLOVILLCÓ elnöke, egy találkozóra hívta a cseh, lengyel, a szlovák és a magyar sztomaviselőket, Bojnicébe.
A kedves invitálás először szólt a magyarokhoz, mintegy kiterjesztendő, egy már régebben működő, háromoldalú, szlovák- cseh- lengyel kapcsolatot. Ennek az együttműködésnek a szimbóluma egy háromlevelű lóhere, ami immáron kibontotta negyedik levelét is, a magyarokét.

Sztómások V4-es találkozója

A visegrádi négyeket is alkotó három államban - Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában a három államhatár érintkezésénél található ILCO egyesületek a 2000. év után évi rendszerességgel sztómás találkozókat rendeztek.  2005-ben a találkozókat a résztvevő államok ILCO szövetségei országos szintre bővítették és évente rotációval az alkotó államokban rendezték meg. Idén rendezték meg ezt 13. alkalommal.

I. Nemzetközi sztómás sporttalálkozó

Az I. Nemzetközi sztómás sporttalálkozó magyar résztvevői.

A találkozóról készült nyíregyházi beszámoló a képre kattintva olvasható.

 

II. Kárpát-medencei Stomás Magyarok Találkozója Nyíregyháza, 2015. szeptember 5-6.

Egyesületünk az "Ötök" egyezsége szerint 21 szlovák, 15 dorogi és 15 dél-pesti sorstársat szállított busszal a remdezvény  szinhelyére. A találkozóról nézzék meg a nyiregyházi beszámolót ide kattintva.  

Vikkend

 Folytatva a Dorogi és Érsekújvári ILCO Egyesületek "Határtalan Együttműködését" 2014.09.27-28-án a két egyesület közös kétnapos kirándulást szervezett az Alacsony-Tátrába. Ismét bebizonyítottuk, hogy állapotunk lehetővé teszi, hogy a kórházon és az otthonunkon kívül is aktívan eltölthetünk néhány éjszakát. Útvonalunk és szálláshelyünk szervezéséről vendéglátóink levették a gondot a vállunkról, a Felvidék minden szépségét meg akarták mutatni, de be kellett látni, hogy erre kevés két nap. Ez is egy ok a folytatásra.

Egyesületi együttműködés

 A sztómások "Határtalan együttműködése" tovább szélesedett. Erről tudósít a kekinfo.hu. Ezzel szélesebb körben  megnyílnak a "Nemzeti Össszetartozás" jegyében tervezett projektjeink.  

 

"Hármas találkozó"

 videója, szlovák forrásból. Előzmények itt megismerhetők. 

Vendégek voltunk a cseh, lengyel és a szlovák ILCO Klubok „Hármas találkozóján”

 Előzmények:
A Dorogi ILCO Klub még 2007 –ben kezdeményezte a kapcsolatot a tőle mindössze 60 km –re fekvő szlovákiai Nove Zámky ILCO Klubbal. (Érsekújvár). A két egyesület baráti kapcsolatának nemzeti szintre való emelése külön – külön szálon futott mindkét országban.

I. Nemzetközi Sztómás találkozó

A Dorogi ILCO Klub folytatja a már korábban megkezdett HATÁRTALAN EGYÜTTMŰKÖDÉS projektjét. Nyíregyházi ILCO Egyesület kezdeményezése nyomán a Hajdú-Bihar Megyei ILCO Egyesülettel is összefogva az NCA Nemzeti összetartozás kollégiumában pályázva a Kárpát-medencei együttműködést, mint a határon túli magyarsággal kapcsolatos nemzetközi tevékenység elősegítését tűztük ki célul.

Együttműködésben a határ se választ el

Az együttműködés címkéje

 (A weblap műszaki problémái miatt ez a hírünk másfél hónapos késéssel jelent meg.)
A Nemzeti Együttműködési Alap –hoz benyújtott pályázatunk szeptember elején tartalék listáról a nyertes pályázatok közé került. Ennek köszönhetően újabb lendületet kapott az Érsekújvári ILCO Klub és a Dorogi ILCO Klub „Az együttműködésben a határ se választ el” című pályázatunk megvalósítása. Az előzmények a weblapunk korábbi cikkeiből megismerhetők.

Oldalak

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.