Dorog

Dorogi ILCO Egyesület

 Kérjük támogassa tevékenységünket adója 1%-val, adószámunk:18615599-1-11 

A fenti és baloldali menüpontok alatti információk tartalmával sorstársaink részére gyűjtjük egy csokorba azokat a tudnivalókat, amelyek ennek az élethelyzetnek a megélését könnyítik.

Erdélyi kirándulás

 Erdélyi kirándulás
Egyesületünk a Kecskeméti ILCO Egyesülettel részt vett a szeptember 2. 3. 4.-én a Nyíregyházi ILCO Egyesület által szervezett erdélyi kiránduláson. Mivel korán indult az egyesült csapat Erdélybe, mi már előző nap Nyíregyháza – Sóstóra érkeztünk szálláshelyünkre. Változatos program részesei voltunk ebben a számunkra ismeretlen üdülő övezetben, ki állatkertbe, ki a skanzenbe és volt aki a fürdőben töltötte a délutánt. .

Együtt ünnepeltünk

 Kedves meghívásnak tett eleget egyesületünk öt fős küldöttsége. Az Érsekújvári ILCO Klub november 24-én ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját. Az évfordulóját ünneplő együttessel 2007-ben vettük fel a kapcsolatot és azóta is sok közös programunk volt. A negyedszázados megemlékezésre  megjelentek az egyesület tagjain kívül a Szlovilco elnöke Ján Cacko és a közeli ILCO klubok vezetői. Az ünnepi beszédek és köszöntők méltatták az egyesület tevékenységét és az ILCO mozgalom ma is érvényes fontosságát.

Sztómás Világnap

 Magyar ILCO Szövetség a VIII. Sztómás Világnapról Mórahalmon emlékezett meg egy konferencia és közgyűlés megrendezésével. Egyesületünket Gáspár László és Magyarfalvi Imre képviselte a rendezvényen, amelyről készült összefoglalót ide kattintva a Kékinfó tolmácsolásában tekinthetik meg.

Megyénk látványosságai mentén

A Sztómás Világnap jegyében egyesületünk megyénk látványoságai megtekintésére szervezett rehabilitációs kirándulást. Buszunk 2015. október 3-án a Dorogi Szakrendelőtől 8:30-kor indult a képen is látható útvonal első állomására a neszmélyi Hilltop Szölészet és Borkombinát megtekintésére. Sokan nem ismerték ezt a csodálatos panorámával rendelkező intézményt. A körpanorámás éttermében egy kávéval frissitettük fel magunkat. Az útvonalunk következő állomása a Tata volt.

II. Kárpát-medencei Stomás Magyarok Találkozója Nyíregyháza, 2015. szeptember 5-6.

Egyesületünk az "Ötök" egyezsége szerint 21 szlovák, 15 dorogi és 15 dél-pesti sorstársat szállított busszal a remdezvény  szinhelyére. A találkozóról nézzék meg a nyiregyházi beszámolót ide kattintva.  

Visegrádi hajókirándulás.

 Egyesületünk 19 fővel képselte magát szövetségünk és a Váci ILCO Klub rendezésében megvalósított Budapest - Visegrád Budapest hajókiránduláson. Kitünő időben a gyönyörű táj feledtette minden gondunk. Kitünő ötlet volt, mert mód nyílott a résztvevő egyesületek tagjai közötti ismerkedésre. Jó hangulatban azzal az érzéssel tértünk haza, hogy jó lenne ha ennek folytatása is lenne.

IV Országos sztómás találkozó Gyulán

A Gyulán megrendezett IV. Országos Sztómás Találkozón 2015. május 30-án egyesületünk négy fővel képviselte magát.  

 

Egyesületi majális

 A Dorogi ILCO Egyesület 2015. május 12-én rendezte a már hagyománnyá vált majálisát. A majális alkalmat ad arra, hogy oldott, fesztelen környezetben visszatekintsünk az évben elvégzett tevékenységünkre és megbeszéljük az év hátralévő időszakában ránk váró tennivalókat.
Majálisunk helyszíne ezúttal a Bányász Emlékház udvarának árnyas fái alatt volt. Kitűnő választás ez, mert, az intézmény udvara a legjobb hely egy ilyen rendezvényre.

Dorogi Magazin a Kéknapról

Oldalak

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.