Együttműködésben a határ se választ el

Az együttműködés címkéje

 (A weblap műszaki problémái miatt ez a hírünk másfél hónapos késéssel jelent meg.)
A Nemzeti Együttműködési Alap –hoz benyújtott pályázatunk szeptember elején tartalék listáról a nyertes pályázatok közé került. Ennek köszönhetően újabb lendületet kapott az Érsekújvári ILCO Klub és a Dorogi ILCO Klub „Az együttműködésben a határ se választ el” című pályázatunk megvalósítása. Az előzmények a weblapunk korábbi cikkeiből megismerhetők.
Az együttműködésünk lényege, hogy a Dorogi ILCO Klubhoz közelebb eső szlovák sorstársak ellátásában a Dorogi ILCO Klub is besegít a szlovák egyesületnek. Ezzel kapcsolatos Együttműködési Megállapodás aláírására a dorogi egyesület 2013. november 12.-én baráti látogatást tett a szlovák egyesületnél.
A találkozóra 20-an érkeztünk Érsekújvárra a szlovák egyesület székhelyéül szolgáló irodaházba, ahol nagy szeretettel fogadtak. A látogatásunk hírére a SLOVILCO elnöke és titkára is leutazott és a rendezvény végéig velünk tartott. . A vendéglátóink nagy szeretettel fogadtak és több napra való programmal szerettek volna elhalmozni, de az idő rövidsége nem tette lehetővé, hogy minden beleférjen. Megismertük egyesületük székhelyét, működésük mikéntjét. Egy helytörténész bemutatta a város nevezetességeit, majd egy hangulatos étteremben elfogyasztott ebéd mellett megkötöttük a két egyesület Együttműködési Szerződését, amelynek „Határtalan együttműködés” nevet adtuk, és a jövőre ezen a címen beadott pályázattal folytatjuk az együttműködést.
Jó hangulatú találkozó után azzal váltunk el, hogy várjuk a szlovák egyesület viszont látogatását Dorogon. Mindaddig a szerződésünk szerinti a közös munkát megkezdjük. Hazafelé útba ejtettük a vendéglátónk egyesületi titkárának Zuber Éva szűkebb hazájának Gutának az európai hírű úszó malmát. Köszönjük vendéglátóinknak ezt a tartalmas napot.
Zuber Éva Facebook-on a következő idézettel emlékezett a találkozásunkról.
"Nem tudhatjuk pontosan, mikor kovácsolódik a barátság. Ahogy mindig az utolsó csepp víztől telik csordultig a kehely, úgy a rengeteg kedvesség közül is az utolsó lesz az, mely csordultig tölti szívünket." (James Boswell)
A helyi újságban a találkozásunkról a következő hír jelent meg.

Fényképezett: Zuber Éva

   

A szerződés aláírására után tett kézfogás
A klub cégtáblája
Csoportkép a székhely udvarán
SLOVILCO elnöke
Kassák szobornál
A szlovák klub naplója
Ebéd
Városnézés Strba Sándor helytörténésszel
Gutai hajomalom
A malmon
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.