Sztómásként

A J-pouch ról, annak szemszögéből, aki nem ezt választotta.

“A J-pouch nagyon dióhéjban leírva, egy a vékonybélből kialakított J alakú tároló, ami arra hivatott, hogy tárolja a székletet a vastagbél esetleg a végbél hiányában. Van akinél marad végbél is, akkor ahhoz csatlakoztatják a tárolót. Ez egy varrott tároló, tehát a szivárgás veszélye fennáll, ami ugye szepszishez vezethet. Kapacitását tekintve kicsi, tehát csak segít, hogy ne kelljen rögtön a wc-re rohannia az embernek.

Kezdeti lépések, praktikák és a sztómazsákok kálváriája

Az előző posztban sztómazárásról beszámoló csoport tagunk az alábbiakban összefoglalja sztómássága tapasztalatait.

Többször láttam már posztot és kérdést a megfelelő zsáktípus kiválasztásáról. Gondoltam - amíg még emlékszem rá - elmesélem Nektek nálam ez anno hogyan is zajlott. Sajnos bőven van mit mesélnem.. Leírom a kezdeti élményeimet is, hátha olyan tippet adok nektek, amire ti még nem gondoltatok.

Sztómások ellátása Ausztriában

Szìvesen ìrok ròla! Fèrjem màr 25 ève èl Ausztriàban, èn 9 ève. Nàlam 20 ève diagnosztizàltak colitist. Mindkèt làbszàramon fekèlyek voltak. Hosszù èvekig hazajàrtam privàt orvosokhoz. Utòlag visszagondolva a crohn minden tūnetèt prodikàltam de senkinèl nem àllt össze otthon a kèp. Itt nem is erőltettem. Mindig fèltem mi lesz a fèrjem nèlkūl egyedūl a kòrhàzban? Nyelv? Stb...stb... a hàziorvosom szuper fej! Tulajdonkèpp ő kezdte el megmenteni az èletem. Dev 20 àn ès 21 èn kèt èletmentő műtètem volt. 21 èn a teljes vastagbelem el kellett tàvolìtani. Vèrmèrgezèsem volt.

Sztómásként

Tallózás az általunk szerkesztett Facebook "Sztómásként" zárt csoport tagjainak írásaiból.

A zárt csoportunkban nagyon sok hasznos információ jelenik meg a csoporttagoktól. Sajnos ezek az írások eltünnek a Facebook süllyesztőjében. Ezekből az írásokból fogunk itt tallózni.

Sztómások ellátása Ausztriában

Sztómások ellátása Ausztriában II.

Szrómazárásról

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.