Dorogi ILCO Egyesület

 Kérjük támogassa tevékenységünket adója 1%-val, adószámunk:18615599-1-11 

A fenti és baloldali menüpontok alatti információk tartalmával sorstársaink részére gyűjtjük egy csokorba azokat a tudnivalókat, amelyek ennek az élethelyzetnek a megélését könnyítik.

Egyesületünk a Dorogi ILCO Egyesület a Magyar ILCO Szövetség 38 egyesületének egyik önálló jogiszemélyiségű egyesülete.
Az ILCO Egyesület olyan emberek egyesülete, akik daganatos bélműtéten estek át, többen ennek következtében hasfalon elhelyezett bélkivezetéssel, sztómával élnek.
Manapság ez az állapot tabutéma pedig a daganatos betegségek között a tüdőrák után a leggyakoribb rákos megbetegedés következénye.
Tabu, mert a túlélői naponta szembesülnek azzal, aminek mások hátat fordítva tesznek eleget, azaz a széklet a hasfalra kihelyezett „nyíláson” a sztómán át távozik. Ezt az állapotot - még ha a túlélést is jelent- nagyon nehéz elfogadni.
Az egyesület tagjai a saját példájukkal demonstrálva felkészítik a műtét előtt álló és műtéten átesett sorstársakat megváltozott életükre, bebizonyítva, hogy sztómával is lehet teljes értékű életet élni.
Az egyesületben folyó programok fejlesztik a sztómások egészségügyi ismereteit, bemutatják a legújabb gyógyászati segédeszközöket és megtanítják használatának apró fogásaira.
A kórházi és a betegek otthonában tett látogatásokon túl, ezek helyszíne a Dorogi József Attila Művelődésiházban  - havonta megtartott egyesületi klub foglalkozások.
 Alább vázlatosan megismerhetők egyesületünk, adatai, múltja, jelene és tevékenysége.

vissza

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.