Stoma cyklotour Slovakia 2020

Ígéretet tettem, hogy haza térve a Visegrádi Négyek sztómásainak kerékpár túrájáról haza érve beszámolok a programról. Most a svájci út előtt kissé összekapva teszem meg. 

Halogattam a megírást azzal a gondolattal, hogy Bronislav Tučný a cseh csapat „motorja” megelőz az ő profi módon szerkesztett összeállításaival. Ezt tette minden V4 –es találkozón. Ez meg is fog történni és amint elkészül megosztom.

De hát mi is ez a V4 –es találkozó?

Akit érdekel a sztomainfo következő linkjen ismerheti meg az előzményeket:

http://sztomainfo.hu/cikk/vendegek-voltunk-a-cseh-lengyel-es-a-szlovak-i...

http://sztomainfo.hu/cikk/harmas-talalkozo

https://kekinfo.hu/index.php/civil-elet/nemzetkozi-egyuttmukodes/172-i-n...

http://sztomainfo.hu/cikk/visegradi-negyek-sztomas-talalkozoja-2017-szep...

http://sztomainfo.hu/cikk/sztomasok-v4-es-talalkozoja

http://sztomainfo.hu/sites/default/files/fajlok/lengyelorszagi_hatarment...

http://sztomainfo.hu/cikk/balaton-b-ring-a

A koronavírus járvány sokáig bizonytalanná tette, hogy a szlovák sorstársinknak módja lesz az ez évre tervezett Stoma cyklotour Slovakia 2020 projektjét megszervezni.

A rendezők telefonon az év elején jelezték rendezési szándékukat, de a hivatalos meghívó csak július 7. –én érkezett meg. Nemzetenként hat főre szólt a meghívás.

Talán az idő rövidsége se tette lehetővé, hogy a keretet kitöltsük, a  sztómásként oldalon meghirdetett felhívásra csak négy fő jelentkezett. Az üresen maradt helyeket szlovák és cseh sorstársak foglalták el.

Tehát július 20.-án hétfőn Németh Ágnes, Nagy István, Váradi Zita és Magyarfalvi Imre indult a helyszinre a Trenycsénytől 25 km re fekvő Penzión Gazdovstvo Uhliská Nemšová časť Trenčianska Závada -ba

Két autóval mentünk engem a Debrecenből induló Zita Esztergomba vett fel.

 

Naponta 9 órakor innen indultuk el a kerékpártúrára és 17 órakor érkeztünk meg. A csapat ketté vált a profikra és a kevésbé edzettekre. Mi az utóbbiak közé tartoztunk.

Hármunknak a résztvevők között sok régi ismerőse volt. Örömmel üdvözöltük egymást. Mindenki megkapta az egyen trikóját, az ebéd után egy western farmra indulva  „belovagoltuk” a bringáinkat. Útközben megáztunk, de tudjuk, hogy rossz idő nincs csak rosszul öltözött turista.

 

Kedd 59 km –es túra során 30 km-re behatoltunk Cseh országba 

Szerda 56 km-es utunk  során vendégül látott egy utunkba eső ILCO egyesületi vezető,  majd egy cementgyári kőbánya hegy oldalában lévő zarándokhelyre bringáztunk, 500 m-es szintkülönbséget megtéve.   

A szlovákoknál nemzeti sport a túrázás és a bringázás. Jól kiépített kerékpárutak vannak. Itt a Vág és a mellék folyói mentén kerekeztünk legtöbbet, hol az egyik hol a másik oldalon szinte kiló méterenként vitt át a híd a túl oldalra, ahol kedvezőbb volt a kerékpárút kialakításra a lehetőség. 

Itt fotóztam a számomra legkedvesebb élményt egy 73 éves nagypapa kerékpárjára kötve húzta az öt és három éves unokáját miközben én toltam a biciklimet. (később utolérve őket tudtam meg az kilétüket) 

Csütörtök 36 km  kerékpározás közepette Trencsény városát  és a várat „hódítottuk” meg. Haza térve bográcsos vacsora folklóros est várt ránk.      A szállásunkon a mulatozást hajnal kettőig folytattuk.

Péntek: 52 km körtúra 

Szombat: hosszas búcsúzkodás után hazatérés.

Egy profi módon megszervezett rendezvény részesei voltunk, ahol megtapasztalhattuk a sorstársi összetartozás országhatáron is átnyúló érzését.   

Néhány kép

           

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.