Sztómások nyílt levele

Kattitson a képre a tartalom megjelenéséhez!

Április 2.-án az Operatív Törzshöz az ellátásunkkal kapcsolatos problémáinkra írt nyílt levelünkre válasz érkezett.

Jóbai Zsolt
Ügyvezető igazgató Replant 4 Care Kft. véleménye az EMMI válaszáról:

  1. Az EMMI dolgozik azon, hogy jogszabályba foglalja a gyógyászati segédeszközök egy körének elektronikus vényen történő felirattatását. Jellemzően olyan termékekről beszélünk (pl. vércukorszintmérő tesztcsík, hagyományos kötszerek stb.) amiket eddig is lehetett patikákban kapni.
  2. Nem készül külön GYSE törzs az e-vény felíráshoz, hanem hozzáteszik a gyógyszer törzshöz bizonyos GYSE termékek listáját.
  3. A GYSE boltok nem tudnak csatlakozni még a rendszerhez, talán csak jövőre, azaz eleve kizárt a GYSE boltban történő e-vény beváltás.
  4. Amennyiben esetleg egy orvos az elektronikus vényen ír fel gyógyászati segédeszközt és azt a patika nem tudja kiszolgálni, akkor a beteg nem tudja már máshol kiváltani.
  5. A patikák jellemzően nem készleteznek GYSE termékeket (pl. sztómaterápiát sem) mert nincs rá helyük. Így egészen biztos, hogy többször kellene a patikába elmenni, ha hozzá akarna a beteg jutni.
  6. A patikák jellemzően nem folytatnak házhoz szállítást, így a betegnek magának kell elmenni a termékért és hazavinnie.

Amúgy a levél utolsó bekezdése is arra utal, hogy pl. a sztómaterápiás termékeket a patikák jellemzően nem forgalmazták eddig, így az EMMI a folyamatok monitorozásának elkezdését ígéri csak! Azaz szó sincs arról, hogy a sztómaterápiát mostantól e-vényen felírva megkaphatnák a sztómaviselők. Ragaszkodni kell a papír alapú vény felírásához!

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.