Kékhónap-Kéknap-Kéktúra

 Március 4-én a Sárisápi Nyugdíjas Klubban egy előadás keretében a vastagbélrák veszélyeire figyelmeztettem a klubtagokat. A Dorogi ILCO Klub március 12-én szólította meg a járókelőket és a rendelőintézetben várakozó betegeket, hogy a vastagbélrák elleni hónap jegyében eleget tegyen e betegség elleni küzdelem jegyében felvállalt kötelességeinek. Néhány szó kíséretében szórólapot és WC papírt adtunk át a megszólított embereknek. A WC papír csomagolásán, akár egy gyógyászati segédeszközön olvasható volt annak használati utasítása, és mellékhatásain túl a vastagbéldaganat felismerhetőségének jelei. Mint emlékezetes a „Kékség” jegyében a Kékhónap-Kéknap-Kéktúra akcióra vállalkoztam, azaz hogy elkezdem a "Még egy millió lépés sztómával" projektet.

A vállalásomnak megfelelően március 14-én elindultam a DÉL-DUNÁNTÚLI KÉKTÚRA teljesítésére a Dorogi Gyógyszergyártók Természetjáró Egyesületével.
Délután 3 órakor indultunk el a beharangozott rossz idő ellenére. A 3 órásra tervezett utat végül is 12 óra alatt teljesítettük. Szilsárkányban kerültünk a hó fogságába, de a vidám, bátor, 20 fős csapat leleményességének köszönhetően „egérúton” kitörtünk a hó fogságából és hajnal 3 –kor lefekhettünk. A szálláshelyünkön és a túra útvonalon már nyoma se volt a hónak, de a viharos szélből itt is kaptunk.
4 órányi alvás után indultunk az első napi túrára. A kései indulás miatt nem Írottkőről, hanem Bozsokról indultunk, Szombathelyen keresztül Nárai-ig jutottunk, azaz 26,5 km-t teljesítettünk. A túra utolsó kilóméterén egy árokugrás közben izomhúzódással megsérült a jobb lábam. Kínok közepette fejeztem be a napi penzumot.
Másnap a sérülésem miatt végig én voltam a sereghajtó. Az előzőnapi befejezéstől indultunk, Jákon megcsodáltuk a gyönyörű templomot, majd Szarvaskendig meg se álltunk.
A harmadik napra se sokat javult a lábam, de sikerült eljutni Iváncig, ahonnan júniusban folytatjuk a túrát.

Sárisápi Nyugdíjías Klubban
A Pécsi ILCO Egyesületnél
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.