Kampány az egészségért 2013. 10. 09.

„Amit a vastagbélrákról mindenkinek tudni kell”

Köztudott Nyíregyházán, hogy egyesületünk elhivatott a vastag és végbélrák elleni küzdelemben.

Ennek apropóján, meghívást kaptunk a DIALÓG Nyugdíjas Egyesülettől, Kardos Lászlóné elnök asszonytól, egy előadás megtartására, aminek örömmel tettünk eleget, hiszen, egy potenciálisan veszélyeztetett korosztálynak hívhattuk fel a figyelmét, ezen betegség tüneteire.

Előadásomat egy meghökkentő, pár perces videó bejátszással kezdtem, a „Samsara” c. filmből, amit Magyarfalvi Imrétől kaptam, segítségével készült el az előadásom is.

Ez a film megdöbbentő erejű volt, ami a weblapunkon is meg van. A génkezelt élelmiszertermelésről szól, a streszt, ezzel az immunrendszer betegségét okozó tömegtermelésről, az egészségtelen ételek fogyasztásáról, a Mcdonalds elhízásra hajlamosító ételeiről: egyszóval a rák kialakulásának lehetséges tényezőiről.

Megrendítő képsor utolsó diája, mikor az orvos berajzolja a műtéti helyzetet. Nagy hatással volt a tagságra.

Előadásom célja elsősorban a figyelem felhívás volt. Prospektusainkat szétosztottam a jelenlévők között, a WC papír reklámunkból is jutott mindenkinek. Néhány mondatban vázoltam a megbetegedési és halálozási arányokat, a szűrés financiális hátterét, várható idejét.
Kértem a tagságot, hogy figyeljenek magukra, és ha a felsorolt tüneteket tapasztalják, menjenek el orvoshoz, hiszen ez a ráktípus, ha idejében észrevesszük, 100%-ban gyógyítható.

Az előadásom végén egy zenés, virágokkal teli diasort játszottam le „Nyugdíjasoknak”, amit elérzékenyülve hallgattak. Többen konkrét kérdéssel fordultak hozzám az állapotukat illetően.

Úgy érzem, nem volt hiába való egy olyan csoporttal találkozni, akik közül a legtöbben betegszenek meg ebben a ráktípusban, és a tüneteket talán már rá is fogják az öregedésre.

Meghívásomat tolmácsoltam a III. Kék Konferenciánkra.

Kovács Istvánné

Előadó: Kovács Istvánné
Dialóg Nyugdíjas Egyesület
Kardos Lászlóné Elnök Asszony
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.