II/5 Túranap

2017. 08.15. Berettyóújfalu- Vekeri tó- Ifjúsági Tábor 104, 8 km

A.) Berettyóújfalu- kórház

Korán ébredtünk. Kicsit jobban ki kellett öltözni, mert a Berettyóújfalui Gróf Tisza István  Kórház  sebész orvosai fogadnak bennünket. Teát , kávét ittunk és úgy indultunk el a kórházba. Út közben letudtuk a pecsételést is az előző,napról.

A Berettyóújfalui kórház vezetői Dr. Pete László igazgató, Dr. Kóti Csaba o. vez főorvos Hanásziné Szilágyi Gyöngyi  ápolási igazgató fogadott bennünket egy onkológus  orvos és egy nővér is .Villásreggeli volt. Nagyon elegáns volt minden, még a szalvétánk is nagyon stílusos volt, bicikli mintával. Hoztam is kettőt emlékbe.

Jól elbeszélgettünk a szűrés anomáliáiról, ennek jövőjéről. Fotók a kertben. TV , rádió, újság., minden médium kint volt. Interjúkat adtunk.

Nagyon jól esett, transzparenseinket megmutattuk, úgy éreztük talán ilyen fogadtatásban kellene részt vennünk mindenütt, hogy lássák az emberek, milyen célért megyünk..

Jöttek a bringások, műtős asszisztens férfi, nővérek., .kórházi dolgozók és jött velünk egy hölgy, nagy biciklis, aki  még határon túli versenyekre is benevez. Nagy élmény volt ez az összefogás.. egy filmbeli jelenet volt, mikor a kórház kapuján kijön kb 25 ember biciklin, velünk együtt „Egy rák nélküli jövőért. „

Elkísértek bennünket át a városon, egészen a város másik végén lévő Berettyóújfalu helyiségjelző tábláig. Ott elbúcsúztunk.

Az eseményről tudósított a "Bihari Hírlap" címlap, cikk

folytatás

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.