II/3 Túranap

2017. 08. 13.  Mezőtúr- Vésztő  98.3 km

Mezőtúron éppen nagyvásár volt. Imre telefontöltőt elhagyta, az előzőnap már fényképezni se tudott. A vásárban sikerült töltőt venni. Első utunk a fazekasmúzeumban vezetett ahol a pecsételő hely volt, de zárva voltak, így egy büfében pecsételtünk. Mezőtúr városát északkeleti irányban hagyjuk el, mintegy 30 km szakaszon.  A Hortobágy- Berettyó közvetlen közelében vezet az utunk. A töltésről Ecsegfalva felé megyünk, pecsét a gátőrháznál. Dévaványa és Ecssegfalva között, félúton található a Körös-Maros Nemzeti Park ban.  Mára 99 km -t kell letekernünk. 

A Réhelyi Látogatóközpont felé vegyük az irányt,  a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság működteti, itt is pecsételünk. Itt a Nagy -Sárrét  élővilágát, túzokvédelmi tevékenységét ismerhettük meg. Európában egyedülálló zoológiai értékű hely.

Sajnos nincs időnk tüzetesen szétnézni, nem szeretnénk későn érni a szálláshelyünkre.

 Utunkat Dévaványa felé folytatjuk, itt több helyen is pecsételésre  van lehetőség .

 Körösladány irányába tartunk.  A pecsétet  a vasútállomáson találjuk. Egy darabig a 47 úton haladunk, majd  a Sebes- Körös hídján áthaladva a Vidra Tanya Étterem és Panzióhoz érünk. Késő van nem kockáztatjuk a tovább menetelt, mert itt szállást kaptunk. Így ma 10,6 km-el kevesebbet teljesítünk. Ezt holnap be kell hozni.

vissza           tovább

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.