II/4 Túranap

2017. 08. 14. Vidra Tanya -Berettyóújfalu 98.1 km +10,6 km

 Már hajnalban elindultunk,  hogy a mai penzum előtt még megtegyük  a tegnapi elmaradt 10, 6 km. Úgy látszik, fáradunk.  Most belehúztunk , és mire észbe kaptunk, már pecsételtünk is a Vidratanya Gátőrházban. Itt éppen nagy felújítási munkák folytak. 6 km tekerés után Csolt monostornál pecsételünk. Újabb 5 km után elérjük a tegnapra tervezett pecsételő helyünk a vasút állomáson.

 Vésztő –Mágor Történelmi emlékhely. Két 9-10 m magas halom a Mágori domb, újkőkor, rézkor, bronzkor leletét ,  és településnyomát találjuk.  A Csolt nemzetség Árpád kori monostorát  háromhajós bazilikával. 
Folytattuk innen kezdődik a mai tervezett szakasz 97 km. Hát , ez nem semmi lesz!  Hajrá!

 Egy kis bringázás, és  már is Okányi vasútállomáson pecsételtünk!  

Előttünk  Zsadány- Geszt- Biharugra- ezeken a helyeken kisboltokban pecsételünk.

Ez után a magyar- román határ mellett Körösnagyharsányba vezet. Nincs időnk szétnézni!  A kocsmában pecsételünk,.majd a Sebes –Körös duzzasztógátja mellett  haladva megérkezünk Körösszakál községbe. Már esteledik. Nagyon kell igyekeznünk. A kék jelezések  csatornákat, csatorna hidakat keresztezve érnek ezeken átjutva  több mint 20 km után érünk Furtára. Pecsételő hely a Hangulat presszóban. Már ránk esteledett. Nincs mit tenni, tovább kell menni, holnap reggel meghívásunk van a Berettyóújfalui Kórházba, bármi áron ott kel lennünk. Még 10 km Bakonszeg.. Bélyegzőhely a Bessenyei emlékházban. Ha nem lenne holnap reggelre ígéretünk, akár a földön is elaludnánk. Menni kell. Még 9,.4 km  a penzum a mai végcélig.

Ezen az utolsó 10 km -en a kötelesség vitt bennünket.

Este 22.30. Megpillantjuk a Berettyóújfalu táblát.. Innen már csak elérünk a „Kemencés kuckó „ Vendégházig..

A házigazda várt bennünket.. Forró teával, kávéval kínált. Vacsorázni nem volt már kedvünk, 100, 9 km megtétele után. Egy várva várt meleg fürdőt vettünk és álomra hajtottuk fejünket.

vissza       előre

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.