Felhívás

 A híradásokban nap mint nap találni olyan beszámolókat, amelyben valamilyen fogyatékkal élők olyan teljesítményeket produkálnak, amely teljesítményt egészségesek sem sokan tesznek. Biztosan emlékszünk Erőss Zsoltra, akinek a Tátrában elszenvedett balesete után amputálták a lábát, és most újra nyolcezres csúcsokra tör.

Mielőtt ezt a felhívást írni kezdtem az interneten kutattam olyan sztómás sorstársak után, akik valamilyen hasonló teljesítményre szánták rá magukat. Nem volt könnyű dolgom. Miért? Talán azért mert a mi fogyatékunkkal kevésbé „dicsekednek”

Ennek igazolására adatokat kerestem arra is, hogy mely híres emberek milyen fogyatékkal éltek - élnek, de itt se találtam sztómást, viszont szinte minden egyéb fogyatékkal élésnek van celebje.

A komolyabb sportteljesítményt elérők között ráakadtam a kanadai Rob Hill-re, aki Mount Everest 7980 m-es South Col csúcsát mászta meg colosztómásan 2010. május 24-én, majd elérzékenyülve a kamerába lengette a Convatec reklám transzparensét. Az erről készített videó:

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.