6 tipp a szivárgás elkerülésére

Forrás: Hollister

Tudja meg, hogyan lehet megelőzni a sztómazsák tartalom szivárgását.

A szivárgások megelőzése nagyban hozzájárul annak biztosításához, hogy a sztómás tasak megfelelően tapadjon. Íme néhány tipp a szivárgásmentesség biztosításához:

Nagy hangsúlyt fektet a sztóma körüli bőr egészségére. A sztóma körüli sérült bőr kezelése nehéz lehet, mert a zsákot az irritált területre kell helyezni. Ezért olyan fontos, hogy proaktív módon működjön együtt a perisztomális bőr egészségével.

Javaslatok:

Győződjön meg arról, hogy a bőrgátja megfelelően illeszkedik-e. A sztóma körül jól illeszkedő bőrkorlát segít megvédeni bőrét a vízelvezetés irritációjától vagy károsodásától. Teljesen mindegy, hogy sztómája nagy vagy kicsi, vagy kinyúlik-e vagy sem, mindaddig, amíg a vízelvezetés beáramlik a tasakjába anélkül, hogy szivárogna a bőrgát alatt.

Javaslatok:

Mérjük meg a sztóma egy sztóma mérési útmutató  , amíg minden akadályt alkalmazás

Vigye fel a bőrgátat, ügyelve arra, hogy illeszkedjen a bőr és a sztóma találkozási helyéhez

Ellenőrizze, hogy a bőrkorlát és a sztóma között nincs-e bőr

Vigyen fel sztóma port bármilyen nyitott bőrre, mielőtt új tasakozó rendszerét alkalmazná

Ha a perisztómás bőr már nem sírós vagy nedves tapintású, hagyja abba a sztómapor alkalmazását. Ha piros, de nem nedves, a sztómaerő nem szükséges.

 

Rendszeresen cserélje az osztómiás tasakot. Fontos, hogy rendszeresen cserélje tasakját, mielőtt hajlamos lenne szivárgásra. A túltelített vagy túlsúlyos tasak indokolatlan megterhelést okoz a bőrsorompónak a bőrön való rögzítésében, ami szivárgáshoz vezethet.

Javaslatok:

A szivárgás előtt rendszeresen cserélje ki a tasakját

A tasakolási rendszer kopási ideje személyes preferenciákon, egyedi sztómáján és kimenetén alapul

A változtatásokat hetente kétszer szokásnak tekinteni

 

Győződjön meg róla, hogy az osztómiás tasak biztonságban van-e edzés vagy fizikai tevékenység során. Ha sporttevékenységekben vagy más testmozgási formákban vesz részt, bizonyos ruhákat vagy kiegészítőket viselhet, amelyek megkönnyíthetik aggodalmait. Ugyanez vonatkozik más „fizikai tevékenységekre” (azaz a szexre).

Javaslatok:

Használjon támogató ruhát vagy sztóma burkolatot, hogy a tasak biztonságosan a helyén maradjon

Próbáljon ki különböző sportruhákat, például futó harisnyanadrágot vagy Lycra® rövidnadrágot, hogy lássa, mi működik a legjobban

Célszerű edzés vagy szexelés előtt is kiüríteni a tasakját

 

Különös gonddal járjon el a sztómás bőrgát eltávolításakor. A bőrgát helytelen vagy gyors eltávolítása bőrcsupaszodást okozhat. A kapcsolódó károsodás irritációhoz, fájdalomhoz és szivárgáshoz vezethet.

Javaslatok:

Szánjon rá időt - a legjobb a szelíd és a lassú

Óvatosan húzza le a gátat a bőrről, kezdje felülről és lefelé haladva, miközben a környező bőrhöz nyomja

 

Találja meg a megfelelő termékkeveréket. Számos osztómiás termék és tartozék van, amelyek célja a bőr jó egészségének biztosítása és a szivárgás megelőzése. Minden sztóma egyedi, ezért meg kell határoznia, hogy mi a legjobb az Ön számára, a sztóma ápolónőjével való együttműködéssel, valamint a próbával és hibával.

Javaslatok:

Kövesse nyomon a legújabb termékeket és kutatásokat

Ha a sztóma körül van törött bőr, használjon sztómaport (nem talkumport) a nedvesség felszívására és a perisztomális bőr védelmére.

Próbáljon ki más szivárgásgátló termékeket, például bőrzáró gyűrűket, pasztát és csíkokat

Mi a teendő, ha szivárgás van

Ezeknek a megelőző lépéseknek az elvégzése segíthet a szivárgások megelőzésében. Ha mégis szivárgást tapasztal, fontos, hogy pontosan meghatározza a forrást. Kérjen segítséget a sztóma ápolónőjétől.

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.