Zuglói ILCO Egyesület 30 éves születésnapját ünnepelte

 2016 május 26.-án megható ünnepségnek voltunk részesei. 30 évvel ezelőtt 1986 májusában alakult meg a Zuglói ILCO Klub 18 alapító taggal. A Klub megalakulását Szentpétery főorvos úrnak köszönhetjük. Főorvos úr azóta is patronáló orvosunk.
A klub megalakulásának elsődleges célja az volt, hogy legyen egy olyan hely, ahol a bélkivezetéssel, stomával élő emberek tudjanak egymással találkozni, megbeszélni problémájukat, kicserélni tapasztalataikat. Az évek során egyre nőtt a létszám. Volt olyan év, hogy tagságunk elérte a 100 főt. Pillanatnyilag 62 tagunk van.
Időközben klubból a Fővárosi Törvényszék által bejegyzett egyesületté alakultunk. Ezzel feladataink is megnőttek. Az állami támogatás mellett pályázat útján pótoltuk a működésünkhöz szükséges forrást.
Havonta tartunk klubfoglalkozást. Az összejöveteleken több témában hallgattunk orvosi előadásokat, táplálkozási és életviteli tanácsadásokat.
Minden év szeptemberében a „STOMA et VITA” ünnepség keretében egy Zsolnay emléktányérral köszöntjük a kerek évfordulót megélt sorstársainkat. Szentpétery főorvos úr kezdeményezésére az ünnepségre meghívjuk az operáló orvosokat is. Ebben az évben ezt a megemlékezést a 30 éves jubileumi ünnepséggel összevonva május 26.-án tartottuk a Zuglói Civil Házban.
Az ünnepi köszöntők után a műsorban fellépett:
Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth díjas színművésznő
Százszorszép Hastánc Klub
Roll Dance Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes
Köszönjük a műsorban fellépőknek és köszönjük támogatóinknak, hogy hozzájárultak az ünnepség magas színvonalú megrendezéséhez.

30 év tapasztalata alapján meggyőződéssel állíthatjuk, hogy érdemes és hasznos dolog volt a Zuglói ILCO Egyesület tagjának lenni, mert:

-közösen hatékonyabb küzdelmet vívhattunk betegségünk ellen, egyúttal magunk is részt vettünk saját rehabilitációnkban, egy kellemesebb életvitel kialakításában,
-tapasztalataink hasznosításával másokon is segíteni tudunk,
-magányunkból szabadulva baráti társaságba kerülhettünk,
-a rendezvényeinken részt vett hozzátartozóink is jobban megérthették mit élnek meg szeretteik nap mint nap,
-egymásnak és az egészségeseknek is példát adtunk élni akarásból és alkalmazkodó képességből,
-sebészorvosaink közöttünk visszajelzéseket kaphattak operáltjaik küzdelmes életéből,
-a rehabilitációnk folyamatában képesek voltunk észrevenni az élet szebb oldalát is,
-közös kulturális programjaink során annyi élményben volt részünk, amennyit egyedül sohasem szereztünk volna meg,
-emelni tudtuk műveltségi szintünket, és ez sok mindenért kárpótolt!

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik a 30-év alatt megteremtették azt a közösséget amiben mindnyájan jól érezzük magunkat.

Garamvölgyi Sándorné, Juci egyesületi vezető.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.