Szeptemberi események

2019.09.16-18

Rehabilitációs kirándulásunk idei uticélja Szlovákia   volt.Bányászvárosai közül Körmöcbányát, Besztercebányát, Selmecbányát tekintettük meg. Besztercebánya rezéről, Selmec ezüstjéről volt híres, Körmöcöt az arany tette nevezetes várossá.

Körmöcbányát 1328-ban I.Károly,királyi bányavárosi jogokkal látta el,megalapította pénzverdéjét,1335-től itt verték a híres aranyforintot a körmöci dukátot.Körmöcbánya nevezetessége a Szent Katalin-vártemplom,Szentháromság szobor,Várnegyed.

Besztercebánya nevezetessége a Szlovák nemzeti felkelés terén látható Szűz Mária Mennybemenetele templom,Óratorony ahová 101 lépcsőt megmászva csodálatos panorámában volt részünk.

Selmecbánya leglátványosabb részeit a Szentháromság-szobrot az Óvárat,Újvárat (Leányvár)a kopogótornyot a városházát csodálhattuk meg.

Másnap kissé borús esős időben,tele bizakodással, hogy lesz ma még jó idő is, (így is volt), indultunk Tátra Lomnicra. A Lomnici -csúcs a Magas Tátra legismertebb és legnépszerűbb orma. Jó időben pazar kilátás tárul elénk akár még a Tokaji-hegységet, a Mátrát is láthatjuk. Az időjárás kissé megtréfált, a felhők szélsebesen jöttek mentek.1751 méteres magasságban a Kőpataki-tóhoz érve éppen szétnyíltak a felhők és csodás napsütés fogadott. Pár perccel később sebesen érkező felhőréteg takarta el a csúcsot. Így változott az időjárás, mire elkattintottuk a fényképezőt már felhőket, vagy éppen a kitakarózó hegy látványát  sikerült megörökíteni. Ezt a csodát nem is lehet leírni,ezt látni és megélni kell! A csoportunk több tagja meghódította a csúcsot is!Igazán csodás látványban volt részük. 2634 méter magasságban a felhők felett verőfényes napsütésben ámulatba ejtő fotókat készítettek. Csorba -tó volt a következő állomásunk ,a bátrabbak körbe sétálták a tavat 5,5 kilométert megtéve.

Utolsó nap reggelén megtekintettük a Bystrái cseppkőbarlangot.Majd hazafelé haladva megnéztük a Szentantal(Svaty Anton)községben álló Koháry-Coburg klasszicista kastélyt.Utunk véget ért,de maradandó nyomot hagyott mindannyiunkban ez az együtt töltött pár nap.És most meséljenek a képek!

Az alábbi képek kattitással nagyíthatók

 

2019.09.26.

Klubnap

Szeptemberben a Tátrai kirándulásunk miatt kicsit későbbre  26.-ára tevődött a klubnapunk.Ezen alkalomkor vendégeink is voltak a Dorogi Városházáról!Sajnos polgármester Úr nem tudott jelen lenni,más fontos elfoglaltsága miatt,így  Jászberényi Károly képviselő Úr köszöntött minket,egy nagyon szép beszédet mondva,majd ezt követően átadta  Dr Tittmann János polgármester Úr ajándékát, így kifejezve,hogy  egyesületünket méltónak találták anyagi támogatásukra. Képviselő Urak és képviselő Hölgyek összesen 8-an tették tiszteletüket,majd egy órát töltöttek el közöttünk,sajnos tovább nem maradhattak,mivel egy másik egyesületbe is várták Őket.Ezen idő alatt  kicsit  betekintést nyerhettek  klubunk életébe,így hallhatták a majálisunk óta eltelt időszakban történteket,  csoporttársaink beteglátogatásáról szóló beszámolóját.Akik az eltelt időszakban műtéten estek át,elmesélték hol is tart a rehabilitálódásuk.Majd ezt követően a betegségeket félre téve társasági tere -fere folytatódott  unokákról,borászatról,sütés főzésről.Jó hangulatban váltunk el egymástól,októberben találkozunk!

  

  

2019.09.28. 

30 éves a Nyíregyházi ILCO Egyesület.

Egyesületünk meghívást kapott erre a jubileumi rendezvényére. 30 év munkásságát és a közben megtett utat ünnepeltük! A rendezvényen velünk együtt több társegyesület is részt vett és vendégek voltak a V4-ekországainak ILCO szövetségénekelnökségei is, továbbá Szerbia és Bosznia Hercegovina ILCO elnökei. 

  

A Magyar ILCO Szövetség Kongresszusa és Közgyűlése Mórahalmon.

 

 

vissza

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.