Novemberi események

2019.11.17.

Klubnap

Utolsó megbeszélésünk a Novemberi Prevenció az Egészségért rendezvényünk előtt . Lázasan készülődünk, véglegesítjük kinek mi lesz a feladata a nagy napon. Segíteni kell a  jelenléti íveknél, az ANTSZ dolgozóinak, a hidegtál kirakodásnál,  a vonattal érkezők fogadása, az asztalok megterítése, hogy mind ,mind előre megbeszélt menetrend alapján gyorsan flottul működjön. Majd beszámoltunk az éppen kórházban fekvő csoporttagunk gyógyulásáról. Megbeszéltük a karácsonyi ünnepségünk részleteit.

2019.11.30. Prevenció az Egészségért rendezvény.

Egyesületünk nem csak a sztómássá vált emberek rehabilitációjának elősegítését végzi ,hanem legalább olyan fontos feladata ennek a betegségnek a megelőzésben végzett felvilágosító tevékenység. Magyarország második a vastag és végbélrák megbetegedési és halálozási statisztikában úgy európai, mint világviszonylatban. Egyesületünk az évek során felismerte, hogy tenni kell a betegség széles körű megismerésére, a lakosság tájékoztatása terén. Erről szólt ez a mai nap, ahol prospektusainkkal, szakmai előadásokkal hívtuk fel a figyelmet korunk második legtöbb áldozatot követelő betegségére. Gondoltunk egy nagyot, és az idén egy nagyszabású programot szerveztünk November 30.-án PREVENCIÓ AZ EGÉSZSÉGÉRT címmel, neves előadók részvételével.

Beszédet mondtak rendezvényünk támogatói: Dr Tittmann János Dorog Város polgármestere, Richter Gedeon Nyrt képviselője: Otrok Györgyné.  Szakmai előadók: A Magyar ILCO Szövetség részéről Dr Nagy András Péter elnök Úr ,  Dr Katona Márta gasztoenterológus szakorvos, egyesületünk orvosa  Dr Rosario Susai sebész főorvos, Dr Jankovich Mihály sebész főorvos, Dr Varga Győző urológus főorvos, Menner Lászlóné sztómaterápiás nővér. Hallhattunk  bélbetegségekről, vastag és végbéldaganatok kialakulásáról, vizsgálati módszerekről, daganat típusokról, a tünetekről, és a megelőzésről. A Járási Népegészségügyi Osztály munkatársainak részvételével ingyenes szűrővizsgálatokra volt lehetőség. Volt vérnyomás mérés , koleszterin mérés, vércukor vizsgálat, diétás tanácsadás. Magyar Vöröskereszt aktivistái életmentési gyakorlatot  tartottak. Hasznos információkkal szolgáló előadások után hidegtálak, üditő,kávé várta  a résztvevőket.

Megtisztelték  rendezvényünket :a Nyíregyházi ILCO Egyesület, a Dél-Pesti ILCO Egyesület,  a határon túli Érsekújvári ILCO egyesület tagjai, és még sokan a lakosság köréből. Hisszük, hogy az előadásunk eléri célját, sokkal többen elmennek orvoshoz, és részt vesznek az ingyenes vastagbélszűrési programban. Hisszük, hogy egy újabb lépést tettünk előre a vastag és végbélszűrés hatékonyabbá tételében!

Köszönjük támogatóinknak, Dr Tittmann János Úrnak, Dorog Város polgármesterének, és Richter Gedeon Nyrt-nek , hogy adományukkal hozzájárultak rendezvényünk létrehozásához!

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.