h2no

Hogy mit is jelent a „h2no” eredetileg a betegségem kódját írtam ki, viszont az csak az orvosoknak érthető így kiszíneztem „h2”, mint az alapvető lételemünk a víz a „no”, hogy ne legyen több betegség. Ezen Nick névvel vagyok fenn az összes Fórumon, úgy, mint a sztoma fórum, az index fórumok és a kempingeseknél.
Elérkezettnek látom az időt, mint fizikailag, mint lelkileg, hogy leírjam 7 éves küzdelmemet a rákkal és utamat a gyógyulás felé… csak arra felé, vagyis előre.

2007 januárjában egy erőltetett, de rutin ellenőrzésen minimális véres széklet után egy kezdő, de roppant lelkiismeretes orvos megállapította, hogy rosszindulatú daganat van a végbélnyílástól visszamérve 7 cm belül. Ott az első pillanatban elmondta ez csak végleges, kivezetéssel járó műtéttel gyógyítható.

Építész ember lévén fogalmam sem volt ez mit jelent. Megvallom a környezetemben sem ismertem ilyen betegséggel élő embert. Két dolog volt, vagy halogatom a kérdést vagy azonnal gondolkodás nélkül elindulok a gyógyítás útján.
Elindultam.
Meg kell gyógyulni egyszerűen korai, lenne 42 évesen meghalni.
*** Itt kellene megcsillagozni a bejegyzést, hiszen érző emberek vagyunk így mindenki máshogy éli meg a rossz hírt. Van, aki Istenhez fordul, van, aki keres egy csodadoktort, van, aki fut a kuruzslókhoz és van, aki egyszerűen elmegy az orvoshoz.
Ahogy én is elmentem. Azóta mindenkinek ajánlom, csak olyan orvossal kezdjen, akinek a neve ki van szögelve egy orvosi szoba ajtajára. Igen ott vannak az orvosok, ott ajtón BELÜL!
Be kell menni hozzájuk, körülményesek, igen, kell időpont meg beutaló és ott BENN nem ránk kíváncsiak, egyszerűen csak a betegségünk foglakoztatja őket.
Semmi másért, csak, mert meg akarnak gyógyítani! Nem fogják megkongatni a nagyharangot, ha kiderül, hogy rákos vagy! Kapsz egy kódot kezedbe nyomnak egy vizsgálatkérő lapot közlik mikor és hova kell menned és mikorra gyere vissza. Igen ott dől el minden a vizsgálatokkor, éhgyomorra, meg térdig letolt gatyával.
Megkapod, a kis kódodat aztán lehet menni. Kezdődik a gyógyítás.

Az első kolonoszpiás vizsgálat után rosszul lettem a rohammenő vitt egy pont átépítés alatt lévő kórházba, Ahol nem nagyon foglakoztak velem. Kaptam egy infúziót még a mentőben lefolyt, utána befektetek egy kórterembe és ennyi.
Ez idáig még kórházban sem jártam csak elvétve látogatóba, de a kórterembe be sem tettem a lábam. Nem gondoltam, hogy évekig ezzel kell majd élnem.
Az ügyeletes orvos nagyon lekezelően bánt velem. Akkor még lehetséges volt orvost és kórházat választani, ami most már tilos legalábbis nem lehetséges.
Beültem az autómba!
Elmentem az „A” város klinikájára ott a „sokágyas nevű„ kórházban megkérdezetem a portán pont attól az orvostól, aki később műtött, hogy hova kell menni és mit kel csinálni. Talán a sors küldte elém?
Megvizsgált.
Műteni nem lehet előtte kemoterápia, sugárkezelés. Természetesen, ha vállalom lehet egyszerre is. Mit lehet tenni –menjen- Indulás!
6 hét kemoterápia együtt a sugárral. Egy nagyszerű orvossal kemény katonás gyógyítással vezetve nevezzük ŐT „TANÁRNŐ”-nek! így csupa nagybetűvel.

Nagyon jól vészeltem át az első kezeléseket.
Nekem természetesen munka mellett.
Műtét. Végleges kivezetéssel. ” Ami az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem állítható vissza” Így lettem „súlyosan fogyatékos”.

Következett az utókezelés 6 sorozat kemoterápia. Közben a stomám nem akart javulni állandóan kisebesedett lecsúszkált valamit tenni kellett.
Irány az ILCO klub a „Veszélyes érc„ városában. Sztoma terápia. Kőkemény lápiszos kezelés. Van megoldás: az étrend, amit nem tudtam betartani, hiszen folyamatosan dolgoztam. Hatalmas állami projektekben vettem részt. Egész Régiókat felemésztő munkákban. Napi 150 (százötven) kilométert autóztam csak azért, hogy odaérjek a munkahelyemre és hazajussak. Így kezelni a székletet nem lehet sosem tudtam ugyanabban az időben enni az emésztési ciklust beállítani lehetetlen volt. Kompromisszumot kellett kötnöm az élettel. Eredmény: Munka és Sztoma.
A megoldás irrigálás. Dr. „Nagyon magas” főorvos úr megtanított irrigálni. Köszönet a Sztoma terápiás nővérkének. Az irrigáció mellett most már 2 napig nem zavar a zacskó gyakorlatilag mindig üres. A biztonság kedvéért nyitott zsákot használok így az pár csöpp, ami keletkezik egy gyors mozdulattal a csapon vagy egy üveg vízzel kiöblíthető.
Megoldható bárhol és bármikor vonat, Tesco, mozgáskorlátozott WC-ben, a hivatalban esetleg az út szélén stb. Persze történtek itt is apróbb bakik, de az csak az ügyetlenségemnek köszönhető.
Így már újra tudtam öltönyt, vasalt nadrágot, nyakkendőt hordani Fel lehettet tenni a Sztoma sapkát lehet újra szaunázni. Fürdeni és úszni.
Megjöttek a felszedett kilók is, hiszen mindenki örült, hogy életben maradtam és ”egyél kisfiamot” játszottak velem. Szépen alakult is életem.
Mikor derült égből a villámcsapás. Áttét a májon és nem is akárhol az egyik szegmensen. Nincs más irány a TANÁRNŐ.

Egy kérdése volt: mit szeretnék. Életben maradni! Akkor kezdés: kemoterápia –munka mellett péntekenként! Pumpa szombat és vasárnap. Hétfőn munka aztán 12 nap szünet és újra kemo majd pumpa, meló. 12 alkalom. Operáció.
A 2011-es „Év orvosával” .Sikerült, egy hét az intenzív osztályon, majd hazajöhettem.
Mindezt a rendes évi szabadságom terhére. Egy nap táppénz nélkül.
Amikor a munkahelyi alkalmassági vizsgálatra mentem nem hitte el az üzemorvos, visszaküldött igazolásért a háziorvoshoz. Mondanom sem kell kitüntetéssel mentem át az alkalmassági vizsgálaton Azt mondta, akiben ennyi tenni akarás van, csak dolgozzon nyugodtan. Dolgoztam is keményen.

Közben átalakítottam a lakásomat. Külön fürdőszoba az irrigáláshoz. A hálószoba le lett választva. Különlegesen kialakított zuhanyzó, akasztó az irrigáló készüléknek és lefolyórendszer, WC polcok szellőztető, külön ablak. Minden készen állt a normális életvitelhez. Légtisztító berendezés a szobába - nem gondoltam, hogy egyszer erre is nagy szükség lehet. Az autómat lecseréltem modern klíma, amit tényleg lehet tisztítani, cserélni a pollenszűrőket. A terhelhetőségem maximális volt. Egyszer csak észrevettem a vérnyomásom nem megy le.
Mindegy talán a stressz.

Irány újra a TANÁRNŐ, ő elküldött PET-re
.„Kérem szépen egy újabb áttétje van„ ezúttal a tüdőn.
Operálható igaz egy lebennyel kevesebb lesz. Azonnal megműtöttek semmi fircing farcang már ott is feküdtem a „sok ágyasban” újra ismerős orvosok, nővérek.
Sikerült, felálltam már másnap, séta a folyosón. Sebgyógyulás és újabb kemo. Immár harmadszorra nekifutva. 12 sorozat megint péntekenként 12 nap szünet és 2 nap infúzió így ment ez 12 héten át. Mint kiderült potyára, mert nem használt a gyógyszer.
CT MR hegyek –megállt a folyamat, de ennyi. Konzílium sok, nagyon sok rettegett perc.
Igen újra a TANÁRNŐ–talán még lesz egy csodaszere. Hiszen minden email, amit kaptam megnyugtatott ne egyek ezt meg azt ne igyak ezt meg azt. Dehogy, ha semmi ne használ. Mindegy feltettem az adut. Talán segítenek, de mi lesz utána?
Kemóval a kezemben, amit az öltönyöm alá dugtam felvételiztem és tanulni kezdtem, ha sikerül még újra kezdhetem, ha nem akkor legalább nem unatkoztam a halálos ágyamon.
Kaptam egy immunbiológia kezelést. Valami elmozdult előre…
Sikerült az első vizsgám és jó lett az első CT-MR.
Már nem mozdult meg bennem a rák.
Sikerült a második vizsgám. Jók lettek az eredményeim.
Használt a gyógyszer!
Kisvártatva elért a mellékhatás. Olyan bőrkiütést kaptam, hogy a Bőrgyógyászati Klinikán kötöttem ki mindegyik kezelés után. Az arcomon folyamatos gennyes sebek a fejbőröm szétrepedt vér és genny mindenhol.
Minél nagyobb a mellékhatás annál erősebb a gyógyszer hatása.
Igen újra hatott a gyógyszer.
Újabb CT-MR és újabb sikeres vizsga!
Egyszer csak a 12 sorozat immunbiológia kezelés után kimondták a kezelés ideiglenesen leállítva a páciens „TÜNET és PANASZMENTES”!
Közben élni kell ahhoz, hogy gyógyuljak és 7 év kemoterápia után is tudjak élni, pihenni ezért vettem egy lakókocsit.
Több céllal a sikeres vizsgáim után elnyertem álmain állását. El tudok járni akár hetekre, hónapokra nyáron dolgozni vele, már voltam is egyszer egy hónapig illetve kétszer egy hétre melózni vele.”Természetesen” a lakókocsi fürdőjéből is irrigáló szobát csináltam.
Így a kulturált utazás és élet feltételeit megteremtettem ott is magam körül. A családom három imádott gyermekemmel és a feleségemmel az óta folyamatosan kirándulunk horgászunk a lakókocsival. Wellnessezni járok és szaunázni, mert a rák legyőzhető lakókocsis horgászattal.
A betegségemet nem titkolom, nem látszik meg rajtam kívülről. A kedvem-kedélyem tökéletes. Élni kell és életbe maradni. Vigyázok magamra, de nem szeretnék ágyban párnák között meghalni fejem felett egy infúziós palackkal.

Kívánok mindenkinek jobbulást!

h2no

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.