Beöntés a sztómába

Az oldal még feltöltés alatt áll.

A következő linken a Magyar Sztómaterápiás Nővérek Egyesületének tájékoztatója olvasható az irrigálásról, a szerző Deák Gyuláné jóváhagyásával. Ez a szakmai tájékoztató minden részletében a sztóma irrigálásának alap ismereteit tartalmazza a szakember szemszögéből.

A további információk az oldal adminjának az irrigálásban szerzett 18 éves tapasztalatából születtek. Ebben a saját tapasztalataimon kívül felhasználom az interneten általam talált és megosztásra érdemes információkat.

Még mielőtt elvesznénk a részletekbe a következőkben röviden összefoglalom, mit is jelent azok számára a módszer, akik ezt megtehetik. 

A beöntés vagy más néven irrigálás olyan eljárás, melyet megtanulva és rendszeresen alkalmazva a sztómát viselő teljes biztonságban érezheti magát.

A módszer alapvető előnye, hogy a székletürítés ily módon szinte akaratlagosan szabályozható és kedvező esetben sztómazsákot sem kell viselni. Csupán annyit teszünk, hogy a sztómán keresztül testmeleg vízet engedünk a vastagbélbe. Ennek hatására bekövetkezik a székürítés. Tulajdonképpen üres vastagbéllel vágunk neki az előttünk álló napnak. 

Előzetesként egy egyperces videóban összefoglalást adunk a folyamatról. A videón az egyszerhasználatos ingyen beszerezhető leeresztőzsák is látható.

 

Zsák nélkül:

   

További tartalmak:

A beöntésről, általában 

Oktató filmek a sztóma irrigálásáról

Irrigálás gyakorlata 

Lelkes sztómások bemutató filmjei

Irrigálás és annak eszközellátása (miért irrigálnak kevesen?)

 

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.