Beöntés a sztómába

Az oldal még feltöltés alatt áll.

A következő linken a Magyar Sztómaterápiás Nővérek Egyesületének tájékoztatója olvasható az irrigálásról, a szerző Deák Gyuláné jóváhagyásával. Ez a szakmai tájékoztató minden részletében a sztóma irrigálásának alap ismereteit tartalmazza a szakember szemszögéből.

A további információk az oldal adminjának az irrigálásban szerzett 16 éves tapasztalatából születtek. Ebben a saját tapasztalatain kívül felhasználja az interneten általa talált és megosztásra érdemes információkat.

Még mielőtt elvesznénk a részletekbe a következőkben röviden összefoglalom, mit is jelent azok számára a módszer, akik ezt megtehetik. 

A beöntés vagy más néven irrigálás olyan eljárás, melyet megtanulva és rendszeresen alkalmazva a sztómát viselő teljes biztonságban érezheti magát.

A módszer alapvető előnye, hogy a székletürítés ily módon szinte akaratlagosan szabályozható és kedvező esetben sztómazsákot sem kell viselni. Csupán annyit teszünk, hogy a sztómán keresztül testmeleg vízet engedünk a vastagbélbe. Ennek hatására bekövetkezik a székürítés. Tulajdonképpen üres vastagbéllel vágunk neki az előttünk álló napnak. 

Előzetesként egy egyperces videóban alább összefoglalást adunk

Zsák nélkül:

   

A beöntésről, általában (irrigálásról a nem sztómásoknak)

Beöntés a sztómába lépésről lépésre

Eszközforgalmazók oktató filmjei

 

Lelkes sztómások bemutató filmjei

Miért irrigálnak kevesen?

 

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.