Szeleppel ellátott zsák

 Ezt a zsákra helyezhető szelepet az USA - ban szabadalmaztatták. Nem sztómazsák gyártó terméke. A lehető legjobb megoldás. A szelep kinyitásával megelőzhető a vákuum létrejötte, mert a lyukon levegő áramlik be, amikor a zsákba érkező széklet megemeli a zsák külső fóliáját.

Ha felfúvódott a zsák a bélgázoktól, kiengedhető a többlet. Minden gázt nem szabad kiengedni, mert akkor összetapad a zsák és létrejön a palacsintázódás.

Ilyen szelepet kellene minden zsákba a gyártónak beépíteni. Ezt szabadalmi védettség miatt nem tehetik meg. Vajon miért nem vásárolják meg a szabadalmat? Valószínűleg nem éri meg a gyártóknak, mert egy ilyen jobban használható zsákból kevesebb fogyna. 

A 2011-ben bejelentett szabadalom, kivonata a magyar "Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala" jegyzékéből.

Ezt a szelepet az USA-ban, Kanadában és a cég néhány nyugat európai képviseletén lehet megvásárolni borsos áron. (a képen 10 db ára van feltüntetve)

A képekre kattintva, felnagyíthatók

Hogyan kell feltenni ezt a külön megvásárolható szelepet?

 

Egy videó a folyamatról: https://www.youtube.com/watch?v=Sj_4hXcR9dY

Meglehet ezt egyszerűbben is oldani, kis kreativitással! Ki kell a zsák külső fóliáját lyukasztani. Nem tűvel, hanem egy legalább 3 mm-es lyukat képezni a zsákon, elöl vagy hátul az alábbi képek szerint.  A szűrős zsákokon leragasztással szüntessük meg a szűrőt és zörgésgátló fólián is képezzünk egy lyukat, hogy a lyukasztandó fóliához hozzáférjünk.

   

Lyuk képzés előlapon                        vagy a hátoldalon

A lyuk lezárható úgy hogy a kilyukasztott fóliát a hátoldali fóliához szorítjuk, csiptetjük hajcsattal, gemkapoccsal vagy valami egyébbel, de lezárható ragasztókoronggal is. Próbáld ki, tapasztald meg mit nyújt.

  

Vissza az előző oldalra

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.