Palacsintázódás

Az itt leírtak nem érvényesek az ileosztómásoknál keletkező híg, folyékony székletnél, de ha a székletük besűrűsödik ők is érintettek lehetnek. 

A palacsintázódás hasonló hatás a vákuumnál leírtakhoz. Miután a formáltszéklet kitölti a zsákban lévő szabad helyet, összeragasztja a zsákot alkotó két fóliát. A széklet nem csúszik le a zsák aljába. 

Egy egyszerű kezdetleges ábrázolással az alábbi képeken próbálom megértetni 

Az összetapadást úgy tudjuk megakadályozni, hogy biztosítjuk, hogy a zsákban mindig legyen gáz, ezáltal legyen ballonos azaz egy kissé felfújt állapotban. Ehhez a szénszűrős zsákok szűrőjét még felhelyezés előtt le kell ragasztani. Ha felfúvódott a zsák a ragasztó levételével kiengedhető a gáz. (lassan távozik a gáz, mert a  szűrő keveset tud átengedni) Minden gázt nem szabad kiengedni, mert akkor ismét összetapad. Előnye még ennek a ballonos állapotnak, hogy egy érintéssel megtudod állapítani, hogy minden rendben van. Ha tapintással érzed, hogy ballonos a zsák, akkor tudod, hogy minden rendben van, zárva van a zsák, azaz nem szökik a gáz, nincs szag a környezetben. Ha össze van tapadva a zsák nem tudhatod meg, hogy valahol nem vált e le az alaplap, ahol kiszellőzik a zsáktartalom. 

Vissza az előző oldalra

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.