Sztómás lettem

Kezdeti lépések, praktikák és a sztómazsákok kálváriája

Az előző posztban sztómazárásról beszámoló csoport tagunk az alábbiakban összefoglalja sztómássága tapasztalatait.

Többször láttam már posztot és kérdést a megfelelő zsáktípus kiválasztásáról. Gondoltam - amíg még emlékszem rá - elmesélem Nektek nálam ez anno hogyan is zajlott. Sajnos bőven van mit mesélnem.. Leírom a kezdeti élményeimet is, hátha olyan tippet adok nektek, amire ti még nem gondoltatok.

Sztómások ellátása Ausztriában

Szìvesen ìrok ròla! Fèrjem màr 25 ève èl Ausztriàban, èn 9 ève. Nàlam 20 ève diagnosztizàltak colitist. Mindkèt làbszàramon fekèlyek voltak. Hosszù èvekig hazajàrtam privàt orvosokhoz. Utòlag visszagondolva a crohn minden tūnetèt prodikàltam de senkinèl nem àllt össze otthon a kèp. Itt nem is erőltettem. Mindig fèltem mi lesz a fèrjem nèlkūl egyedūl a kòrhàzban? Nyelv? Stb...stb... a hàziorvosom szuper fej! Tulajdonkèpp ő kezdte el megmenteni az èletem. Dev 20 àn ès 21 èn kèt èletmentő műtètem volt. 21 èn a teljes vastagbelem el kellett tàvolìtani. Vèrmèrgezèsem volt.

Sztómás lettem

Zárt csoport a Facebookon

Tallózás az általunk szerkesztett Facebook "Sztómás lettem" zárt csoport tagjainak írásaiból.

A zárt csoportunkban nagyon sok hasznos információ jelenik meg a csoporttagoktól. Sajnos ezek az írások eltünnek a Facebook süllyesztőjében. Ezekből az írásokból fogunk itt tallózni

Megkértük Ausztriában élő sztómás csoporttagunkat, hogy írjon az ottani ellátásról. Beszámolója itt olvasható. Megigérte, hogy rövidesen bővebben is írni fog erről az érdekes témáról. 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.