Csatlakozás

 Olyan ügyhöz csatlakozni, amiről tudjuk, hogy felemelő, a stomás társadalom küzdeni akarását hirdető, megmutató, figyelemfelhívó vállalását támogatni, nemes feladat.

Ezt tette egyesületünk, a Nyíregyházi ILCO Egyesület, amikor ügy döntöttünk, hogy
minden eszközzel segítjük a stomások Kéktúra-ját, részesei leszünk ennek a kezdeményezésnek, a „Másfél millió lépés stomával”vállalásnak.
Nagy erőkkel kezdtünk hozzá a szervezésnek, annál is inkább, mert szakaszunk megnyitója, egyben az Országos Kéktúránk kezdete is, Rokkenbauer Pál nyomán.
Célunk az, hogy maradandó emléke legyen annak a tizenkét stomásnak, aki a „mi” szakaszunkon, a 1. „Zempléni-szakaszon” részt vesz,- ebből 3 fő végigmegy az országos szakaszon,- és példaként szolgáljon, hogy az összefogásban, az egymás iránti segítségadásban, egy jó ügyért való lelkesedésben milyen nagy erő rejtőzik.
Szervező munkánkhoz jó iskola volt, a Harkányi Workshopon tartott előadásom, melynek anyagát már úgy állítottam össze, hogy abból, egy ilyen vállalás emberi, technikai tényezői megismerhetőek legyenek.
A szervező-munka első lépéseként, igyekeztünk megteremteni szakaszunk anyagi bázisát. Ennek érdekében, számszerűen 43 támogató levelet írtunk, kérve a felmerülő költségeink fedezését. Ennek kézzel fogható eredménye csak a túra kezdetére mutatkozik meg.
Külön tisztelettel szerveztük a 3 fő országos induló érkezését, számukra megküldtük a szakaszunk térképét, földrajzi, szociális, technikai jellemzőit. Nagy szeretettel várjuk őket!
Szerencsés helyzetben vagyunk! Első perctől tudtuk, hogy nekünk van állandó, komfortos szálláshelyünk. Igaz, hogy így többet kell a „serpának” szállítani, de az a tény, hogy az egész napos túra után van hol megpihenni, ez biztonságot ad.
Azt is tudtuk, hogy klubtagunk „Kisbusza” a résztvevők rendelkezésére áll, és már a „serpa” személye is tudott.
Klubtagjaink önkéntes segítői lesznek a főzőasszonyaink, akik meleg vacsorával várják a fáradt túrázókat.
Meghívót készíttettünk, melyre meghívtuk támogatóinkat, szövetségünk vezetőit, orvosainkat, stomaterápiás nővéreinket, a 2. „Aggteleki-szakasz, Kazincbarcika szervezőjét, Bucz Pál klubvezetőt, és minden szakasz szervezőjét.
Egyszóval minden a helyén van. Nagy szeretettel várunk minden résztvevőt.

Húsvét harmadik napján, indul a magyarországi stomások eddigi legnagyobb vállalása, a „Másfél millió lépés stomával” Kéktúra 2011.

A Hegyek Istene segítsen bennünket!

Kovács Istvánné
Zempléni-szakasz szervezője
a túra országos koordinátora

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.