Beöntés a zsákba

A leereszthető sztómazsákot sokan tisztítják úgy, hogy a leeresztő nyíláson át PET palackból vizet öntenek be a zsákba. Ezután lezárják majd megrázzák, ezzel fellazítva a székletet. Mindezt a WC-n ülve végzik. A kellően fellazított széklet könnyen kiürül a zsákból. A feltöltést leeresztést többször megismételhető és ezzel szinte teljes tisztaságúvá válik a zsák. Nem a zsákkal való takarékosság a szándékuk a módszert alkalmazóknak, hanem elmarad a kis túlzással "bőrnyúzásnak" is nevezhető zsák levétel. Aki ezt kellő rutinnal végzi a higiénia követelményei sem szenvednek hiányt.  

Az ennél kreatívabbak a WC közelében lévő hálózati vízből közvetlenül vagy egy tömlőből engednek vizet a zsákba. 

A következő külföldön már elérhető és megvásárolható megoldás (ára 50 dollár), hogy a képen is látható eszközzel juttatható víz a zsákba és ereszthető le eggyúttal a széklet a WC kagyló mellett állva. Ezzel könnyedén és kényelmessen elérhető, hogy a zsák üres legyen csere nélkül. Nem kell a WC mellett legugolni, fröccsenés mentesen kifolyik a zsák tartalma.

Tőlünk nyugatabbra ismert eljárás az alábbi képen látható megoldás. Gyártanak olyan zsákot ahol a zsák felső részén egy kis csőcsonk található, amelyre a WC tartály befolyó nyílására csatlakoztatható töltő pisztoly csatlakozik. Ezen át hálózati vízsugárral tisztára mossák a zsákot. 

   

Ennek a módszernek egy egyszerűsített változata az a zsák amelyik a felső felén is ugyanolyan nyitható-zárható nyílással van ellátva, mint az eddig gyártott zsákok alsó ürítő nyílása. Ezt a megoldást 2012- ben magam ötöltem, ki és bemutattam a magyar gyártónak. Érdektelenséget mutatott. Ezt követően megküldtem az akkor még Angliában működő "Kreatív sztómások" csoportnak. Mára már mint a videóban is látható gyártják.

 

A következő megoldás a zsák ürítésre, azaz a széklet zsákból való kipréselésére készült. A zsákot a két görgő közé véve majd lefelé görgetve a zsák a széklet kiszorul a zsákból. (Ágyúval verébre)

 

 

 

 

/>

 

vissza

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.